dimarts, 21 d’octubre del 2008

Can Dimoni


Conec les basses de can dimoni des de fa molts anys. Devien ser a finals dels vuitanta quan, amb el meu germà Jaume ho vam "descobrir". Hi anàvem en bicicleta des de casa, que és força a prop (no pas a més de 20 minuts amb la bici). En aquella època feia prop d'una dècada que les basses existien, produïdes per les extraccions d'àrids salvatges que es van fer als anys 70, i no eren gaire més que uns grans clots plens de runa i deixalles, amb cap presència aparent de vida animal ni vegetal. Recordo que a l'altre costat de la via de l'aeroport, just per sota del camí de cal Rovira, n'hi havia uns quants més, però que es van tapar anys més tard. Aquests terrenys actualment els fa servir l'empresa Burés, però mai han pogut ser utilitzats altre cop per a l'agricultura.
Les Basses actualment són un espai protegit d'alta importància per la presència molt nombrosa d'ocells. Des de la regidoria de Medi Ambient de Sant Boi també s'ha fet treballs de conservació i redreçament de l'entorn: us recomano que hi aneu si no ho coneixeu, us sorprendrà!.
A la foto podeu veure un racó de la bassa principal: la bassa de la França.

1 comentaris:

Jaume Sans Margenet ha dit...

En aquella època estava molt deixat, ple de runa i terra i molt poca vegetació...i allà on dius, es podien trobar encara algun fòssil i alguna sorpresa més, fruit de les extracccions d'àrids.
Algun dia ho explicaré.